Matematik

f(x)=x eller f(x)=y

05. juni 2011 af ginsigtor (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle hvad er forskellen på f(x)=x og f(x)=y 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2011 af Hjælpnuuu (Slettet)

Tænk på x og y akse.


Svar #2
05. juni 2011 af ginsigtor (Slettet)

 jamen hvordan finder man y i den første?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2011 af Walras

f(x)=x betyder, at x er et fikspunkt. f(x)=y betyder blot, at f(x) er det samme som y.

Men i hvilken forbindelse er det? I har ikke om fikspunkter i gymnasiet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2011 af over9000 (Slettet)

f af x det er

for det meste betegnet

som y ...la la la


Svar #5
05. juni 2011 af ginsigtor (Slettet)

 jeg læste om differntialregning i vores bog og så stod der pludselig f(x) = x og så undrede jeg mig lidt over hvad det var


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. juni 2011 af over9000 (Slettet)

det kan betyde at alle x og y værdierne er korresponderende, altså at hvis y er 1 er x også 1. :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. juni 2011 af peter lind

Det betyder at du har den identiske afbildning. En lineær funktion har formen f(x) = a*x+ b, a≠0. Her er så det specialtilfælde hvor a = 1, b=0


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. juni 2011 af Krabasken (Slettet)

Nogen kalder en funktion for

f(x) = et eller andet

Andre skriver det som 

y = et eller andet

Man kan skrive begge dele

----------------------------------------------

"y = x"  er en ret linie gennem origo og med en vinkel på 45 grader (egentlig y = ax + b, hvor a =1 og b = 0) 

"f(x) = x"  er præcis det samme -

----------------------------------------------

Så om man skriver y eller f(x), kommer ud på eet

Derfor kan man godt sige, at y = f(x)


Skriv et svar til: f(x)=x eller f(x)=y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.