Matematik

mat.

06. juni 2011 af alibaba1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

er der nogen der kan hjlpe mig mig med at løse den opgave

Omsætningen i en virksomhed er i januar måned 230000 kr. De følgende 3 måneder stiger omsætningen med 10% pr. måned, og de næstfølgende 3 måneder falder omsætningen med 10% pr. måned.
Beregn omsætningens størrelse efter 3 måneder og efter 6 måneder ,

har regnet den ud

efter 3 månder 306130

efter 6 månder 223168,77

mit spørsmål er der nogen der kan forklar hvorfor det sidste beløb ligger under omsætningen for januar måned.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den samlede relative stigning i de første 3 måneder er 1,13 = 1,331

Det samlede relative fald i de næste 3 måneder er 0,93 = 0,729  = 1/1,372 . Da 1,372 > 1,331 , ender vi med et lavere beløb, end vi startede med. Faldet i det tre måneder beregnes jo af et større beløb end stigningen blev beregnet af i de foregående måneder.


Skriv et svar til: mat.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.