Matematik

3x delspørgsmål

06. juni 2011 af NiBø (Slettet)

 Hej

Er i gang med at læse op til mundlig matematik eksamen, men er i tvivl om disse spørgsmål.

Spørgsmål 1:

Omsætningsfunktionen kan være givet ved R(x) = -x^2 + 16x og omkostningsfunktionen er givet ved K(x) = 2x + 30.
Løs ligningen R(x) = K(x) og forklar, hvad løsningen beskriver,
 

Spørgsmål 2:

Redegør for sammenhængen mellem finansiel regning og eksponentielle funktioner, idet du viser hvordan du kan anvende nogle af metoderne fra eksponentielle funktioner i finansielle problemstillinger. Du kan for eksempel inddrage tegning af grafer, fordoblings-/halveringskonstant eller andet.

Spørgsmål 3:

Redegør for løsning af uligheder og regneregler herfor. Giv eksempel, såvel på løsning af en enkelt ulighed som en dobbelt ulighed.

Vil gerne høre jeres version af et svar


Skriv et svar til: 3x delspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.