Matematik

forklaringsproblem...

06. juni 2011 af 3bt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.. Vi er to tøser der lige er stødt på en isolering opg, hvorved vi ikke kan forklarer slut resultatet:
L * r2 + p = q → l * r2 – p = q-p → l*r2=q-p → r2 = q-p/l → r = roden af +- (q-p)/l)
hvorfor skal +- være med, når det er en isolering, og ikke en andengrads ligning ????!
tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2011 af Anxyous (Slettet)

Løsningen kan jo sagtens stadig være negativ.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. juni 2011 af peter lind

Du skal passe på med at bruge parenteser, hvor det er nødvendig. Ellers kan du komme i vanskeligheder både med at du selv eller andre ikke forstår det samt fordi CAS værktøjer er aldeles nådesløs med den slags fejl.

Til dit egentlige spørgsmål: r2 = (-r)2, så du får samme resultat, hvis du skifter fortegn  Det er i øvrigt også grunden til at du får ± ved løsningen af en andengrads ligning.


Svar #3
06. juni 2011 af 3bt (Slettet)

arg okay tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2011 af over9000 (Slettet)

der er en sætning som direkte lyder, at ligning f.eks. a2 = b

har to løsninger, nemlig √b og -√b

det er den samme regneregel som gør sig gældende i beviset for for løsningen til d>0 andengradsligniner.

altså: (-b±√d)/(2*a)

(hvilket naturligvis fremgår af plus minus kvadratroden af d.)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2011 af over9000 (Slettet)

altså, forudsat at b>0.


Skriv et svar til: forklaringsproblem...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.