Matematik

enhedscirklen

06. juni 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej med jer!

Jeg er ved at forberede mig til min mundtlige eksamen i matematik B, og er stødt på et problem.. Jeg har ingen problemer med at definere cosinus, sinus og tangens vha. enhedscirklen, men jeg ved ikke helt om jeg forstår, hvordan man bruger den i praksis - altså hvordan man beregner henholdsvis cosinus og sinus ud fra enhedscirklen.. 

Håber at høre nærmere fra jer.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2011 af goathunter (Slettet)

 man bruger jo formlerne som f.eks. cos(A)=hosliggende katete/hypotenusen.. og så vælger man den formel (cos, sinus eller tangens) så man kender 2 ud af de 3 størrelser i formlen så man kan finde den sidste. 


Svar #2
06. juni 2011 af studerende20 (Slettet)

 ja det er jeg klar over, det er også de formler jeg kommer frem til når jeg definerer cosinus, sinus og tangens , men hvordan bruger man det ellers - altså er det ikke noget med at når man skal beregne cosinus til en stump vinkel, at der så kommer et negativt fortegn foran? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2011 af goathunter (Slettet)

 Ah, der er jo ingen stumpe vinkler i en retvinklet trekant ;) Det du tænker på er sinus-relationerne som bruges når man regner på trekanter der ikke er retvinklede.. problemet er her at man har f.eks. sin(A)/a = sin(B)/b og hvis man så kender alt undtagen A og isolerer har man sin(A)=sin(B)*a/b dvs. et eller andet tal k=sin(A) men her er det jo 2 løsninger til A, en spids og en stump. Den spidse er A=sin^-1(k) og den anden er 180grader - sin^-1(k). Dette problem har man ikke med cosinusrelationerne.


Svar #4
06. juni 2011 af studerende20 (Slettet)

 Hm hvorfor er der to løsninger, og hvordan kan man bruge enhedscirklen til det? 


Skriv et svar til: enhedscirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.