Matematik

Lineære Funtkioner

07. juni 2011 af melonboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

I forbindelse med din redegørelse skal du komme ind på, hvilken betydning konstanterne og i forskriften har for funktionens graf.
Dernæst skal du redegøre for, hvordan man ud fra to kendte punkter og kan bestemme forskriften for en lineær funktion.


Hjælp!!!!!!!!! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2011 af Pigepige (Slettet)

a = hældningskoefficienten (angiver hvor meget y ændrer sig, når x vokser med 1)

b= skæring i y-aksen 

a findes ved brug af:

a = y2 - y1 / x2 - x1

b findes ved at sætte af ind i et af punkterne og dernæst løse ligningen 

eksempel med punkterne (3,3) og (6,24)

a = 24-3 / 6-3 = 21 / 3 = 7 

jeg vælger punktet (3,3) til bestemmelse af b

3 = 7 * 3 + b 

3 = 21 + b 

3 - 21 = b 

b = - 18 

dvs. f(x) = 7x - 18
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2011 af hanjohnson

Se FriViden.dk - der kan du se videoundervisning gratis


Skriv et svar til: Lineære Funtkioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.