Tysk

Titel forståelse

07. juni 2011 af anym (Slettet)

Hej.

Jeg skal analyser teksten: Der Froschkönig oder der eiserne Henrich også bedre kendt som Frøkongen eller jernhenrik af Brøderne Grimm

Problemet er at jeg ikke fortstår hvad titlen skal betyde i forhold til teksten.

Er der nogen som kan hjælpe mig med det ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2011 af KimJoergen2 (Slettet)

Frøkongen fordi frøen gemmer en konge i sig. Det er en konge, som er blevet forvandlet til en frø. Jernhenrik er hans tjener. Tjenerens jernbånd sprænges af glæde, da han ser, at hans Herre ikke længere er en frø. 

 

Brugbart svar (1)

Svar #2
07. juni 2011 af Tyskfødt (Slettet)

En ond heks har  forvandlet den unge prins til en frø.  Derfor omtales han nu som Froschkönig. Det skal ikke forstås på den måde at han er frøernes konge , men at  han lever videre i en frøs skikkelse.  Der eiserne Heinrich er kongens trofaste følgesvend. I det øjeblik hans herre genvinder sin oprindelige skikkelse, brister de 3 symbolske jernbånd, der indtil nu har indsnævret hans hjerte på grund af hans herres forsvinden.

- ZUSAMMENFASSUNG UND INTERPRETATION VOM VOLKSMÄRCHEN -(Gebrüder Grimm)Studieportalen.dk  DER FROSCHKÖNIG ODER DER EISERNE HEINRICH

Es war einst ein König. Er hatte mehrere Töchter. Die jüngste war so schön, dass selbst die Sonne sie beneidete(=misundte). An warmen Tagen ging die Prinzessin in einen dunklen Wald hinein, der hinter dem Königschloss lag. Hier war ein kühler Brunnen(=brønd), an dessen Rand(=kant) sie sich setzte und mit einer goldenen Kugel spielte.Es stellte sich heraus, dass ein Frosch in dem Brunnen wohnt. Eines Tages verlor(=taber) dieKönigstochter ihre Kugel in den Brunnen und der Frosch hat ihr geholfen, sie wiederzufinden. Als Bedingung(=betingelse) forderte(=krævede) der Frosch, der Geselle(=følgesvend) der Prinzessin zu werden: Er will mit ihr essen, trinken, spielen und schlafen. Die Prinzessin verspricht(=lovede) ihm,das zu tun, aber sobald(=så snart) sie wieder die goldene Kugel in der Hand hat vergisst sie alles,was sie versprochen (=lovet) hat.Der Frosch ist aber beharrlich(=vedholdende/stædig). Er kommt zum Schloss herangekrochen(=krybende hen til) und erinnert die Prinzessin an ihr Versprechen(løfte). Sie versucht, von dem Versprechen gelöst zu werden, aber ihr Vater, der König ermahnt(=formaner)sie, dass ein Versprechen nie gebrochen werden darf. Der Frosch nimmt deshalb Platz an ihre Seite und verlangt später, mit ihr schlafen zu gehen. Das wird aber der Prinzessin zuviel. So bald sie in ihrer Kammer sind, wird sie derart(=i den grad/således) von dem Frosch angeekelt(=væmmedes),dass sie ihn gegen die Wand schleudert(=kastede).Statt(=i stedet for) eines zerquetschten(=mast/kvast/most) Frosches steht aber plötzlich ein junger,schöner Königssohn da! Der Prinz kann erzählen, dass er von einer bösen(=ond) Hexe verwünscht worden sei. Nur die Prinzessin habe ihn erlösen können. Am anderen Morgen kommt der treue Heinrich, der Diener des Prinzen, mit einem schönen Pferdewagen(=hestevogn) gefahren, um dasPaar nach dem Land des Königssohns abzuholen. Drei eiserne(=jern) Bande(=bånd) springen vorlauter(=ren/lutter) Freude von seinem Herzen ab, weil sein Herr jetzt erlöst und glücklich ist.


Skriv et svar til: Titel forståelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.