Matematik

Andengradspolynomium/andengradsligning

08. juni 2011 af Mari5093 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude!

Jeg er ved at læse op til matematik og et spørgsmål lyder:

Hvilken sammenhæng er der mellem andengradspolynomiet og andengradsligningen?

- er det at andengradspolynomiet har forskriften: f(x) = ax^2 +bx+c
men andengradsligningen har: ax^2 +bx+c = 0??

Samt at løsningen til 2.gradsligningen svarer til parablens skæring med x-akse/rødder. 

Er der samtidig nogen der kan forklare forskellen på parabel og polynomium? 
Jeg ved, at grafen til et andengradspolynomium ER en parabel

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2011 af Anxyous (Slettet)

"Jeg ved, at grafen til et andengradspolynomium ER en parabel" Der har du det jo. Parablen er grafen til andengradspolynomiet. Mht. polynomiet og ligningen er polynomiet en funktion. Når du sætter det lig med et tal, fremkommer en ligning. Når tallet er 0, er dette rødderne, da rødderne har funktionsværdien 0.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. juni 2011 af DMUS (Slettet)

Forskellen på andengradspolynomiet og andengradslingningen er spot on!..

Polynomium kommer sig af manage, og graden defineres af hvor mange led du har med.
ax^3 +bx^2 + cx + d, ville sålede svære et polynomium af 3. grad...

Et andetgrads polynomium har fået tilnavnet parabel, primært pga. den hyppige anvendelse vil jeg tro, så yes det ser også fornuftigt ud.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. juni 2011 af mathon

polynomium

          p(x) = cn·xn + cn-1·xn-1 + cn-2·xn-2 + cn-3·xn-3 + ........................ + c2·x2 + c1·x + c0


Svar #4
08. juni 2011 af Mari5093 (Slettet)

 Tak for de hurtige svar!
Vil I mene, at jeg skal inddrage mere idet spørgsmålet lyder: "Hvilken sammenhæng er der mellem andengradspolynomiet og andengradsligningen?
"


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. juni 2011 af mathon

sammenhængen er
med kendskab til 2.gradsligningens rødder α og β
at
                  f(x) = a·(x-α)·(x-β) = ax2 + bx + c            a≠0

og

med kendskab til parametrene
a,b og c
at
                 α = (-b-√(b2-4ac)) / (2a)             β = (-b+√(b2-4ac)) / (2a)                       a≠0


Svar #6
08. juni 2011 af Mari5093 (Slettet)

 Tak mathon - men dette har jeg ikke set i undervisningen, så jeg holder mig til det jeg har!


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. august 2012 af acknudsen78 (Slettet)

På godt gammeldags dansk, hvad er forskellen så på en andengradspolynimie og en andengradsligning??

Står nemlig også og skal til eksamen i det ;-)

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Et 2.-gradspolynomium er en funktion af formen f(x) = ax2 + bx + c , hvor a, b og c er konstanter,
og hvor a ≠ 0 .

En 2.-gradsligning er en ligning af formen f(x) = 0 , hvor f(x) er et 2.-gradspolynomium.

At løse en 2.-gradsligning er det samme som at finde rødderne i et 2.-gradspolynomium.


Skriv et svar til: Andengradspolynomium/andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.