Matematik

Eksponential- og logaritmefunktioner

13. juni 2011 af hun92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle! HJÆLP!!

Jeg skal snart til eksamen i matematik b!

Jeg har et eksamensspørgsmål, som driller.

a) Indføre den naturlige logaritmefunktion In.

b) Kom ind på egenskaber ved den naturlige logaritmefunktion og den naturlige eksponentialfunktion exp(x)

Håber I kan hjælpe mig! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2011 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2011 af peter lind

Det kan gøres på forskellig måde. En metode er at definer funktionen som ln(x) = ∫1x t-1dt


Svar #3
13. juni 2011 af hun92 (Slettet)

Jamen hvordan kan jeg indføre det?

Og hvilke egenskaber ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2011 af peter lind

Som nævnt er der flere metoder. Se evt. efter hvordan den er indført i din bog. De væsentligste egenskaber ved den naturlige logaritmefunktion er

ln(a*b) = ln(a)+ln(b)

ln(a/b) = ln(a)-ln(b)

ln(an) = n*ln(a)

ln(x)' = 1/x


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. juni 2011 af sigmund (Slettet)

Den naturlige logaritme og den naturlige eksponentialfunktion er hinandens omvendte. Dvs. hvis du fx ved brug af ex har fået resultatet 100, så fortæller logaritmen dig, hvad x var i det tilfælde: x = ln(100). Logaritmen af y er således det tal x, som e skal opløftes i for at få y. Se også den vedhæftede tegning.

Vedhæftet fil:exp-plot.pdf

Skriv et svar til: Eksponential- og logaritmefunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.