Matematik

Vækst ?

13. juni 2011 af Carinaros (Slettet) - Niveau: 10. klasse

jeg kan ikke huske hvordan jeg skal lave denne ligning :

Ko=kn*(1+x)n

Hvad er x når jeg det skal være minus 14 % ?

Altså færdig ser ligningen sådan ud : Ko=325000*(1+x)^4


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Kn = K0*(1+r)n , bemærk at du har lavet en fejl.

r er rentefoden, dvs. at det i dit tilfælde med 14 % vil være 0,14.


Svar #2
13. juni 2011 af Carinaros (Slettet)

jamen med 0,14 bliver det højere , den skal falde med 14 % pr år ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så er 1+x = 1 -14% = 1 - 0,14 = 0,86


Svar #4
13. juni 2011 af Carinaros (Slettet)

Super, mange tak :)


Skriv et svar til: Vækst ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.