Dansk

Kim fupz aakeson

14. juni 2011 af ziggyagge (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 hvad var kendetegnene ved kim fupz aakesons skrivestil?


Brugbart svar (5)

Svar #1
14. juni 2011 af Thinkpositive (Slettet)

Jeg tror svaret på dit spørgsmål er, at Kim Fupz Aakeson har en helt speciel forhold til sproget og ordene. Fordi de fleste af de ord han vælger at bruge i fx børnebøger er efter hans mening "dejlige" ord. Fx. skrev han engang TOBAKSKAB, som langt de fleste mener er et "voksen" ord, fordi det er et ord med karakter og farve.. Men KFA mener det er et "dejligt" ord, og "dejlige" ord skal med i hans børnebøger... 

Men Kim Fupz Aakesons skrivestil kan kendetegnes ved at det er "hverdags-sproget" for de unge, uden at det bliver plat eller ødelagt af for meget talesprog... Han skriver så man får et nærgående billed af de personer som er med i handlingen. Han bruger sproglige billeder, så man får et indblik i personens tanker og hvad der optager personen. Han holder også meget fast i dagligdags betragtninger. Han bruger også typisk "Mærkelige" ord i sine noveller.. Og ofte betyder ordet ikke det som man tror selv eller regner med Fx på titlerne af nogle af hans noveller:

Tennis = Tossehår

Læreplads = lugteansigt, perimatnøgle og krumhagen

Nedtur = Konvektion   

KILDE: https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:m3ux692JSMMJ:www.emu.dk/gsk/fag/dan/undervforloeb/forfattere/fupz_aakeson/Tilloeb.pdf+kim+fupz+aakeson+kendetegn&hl=da&gl=dk&pid=bl&srcid=ADGEESiQbRsncKevEbur0kTedBSOhbp7m8TRdhhMkxQPvTF7HCruEHHK41fYHq_8-WjAitNFdGmWa1BFCA4Vonbw7whaEIfjoiQcOhAumc0z5UqMyoqqfpcH7TCkm8v9-doCuoMWnx-Z&sig=AHIEtbTin6iDnn9LvBoakYYrdtXUJBb9nA


Brugbart svar (3)

Svar #2
04. juni 2013 af danielfck (Slettet)

hej jeg har brug for hjælp til min mundligt dansk eksame. det er kim fupz skrivestil kan i lige hjælpe mig her 

 


Skriv et svar til: Kim fupz aakeson

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.