Matematik
omdrejningslegeme, bevis
der er vel ikke en der har beviset for et omdrejningslegeme til at ligge?
synes den måde der står i bogen er svært.
Svar #2
14. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)
nej jeg tænkte på om du havde beviset for et omdrejningslegeme til at ligge på din PC fx :)!
så kunne du lægge den op, hvis du havde bevist den på en nemmere måde. synes bogen gør det på en besværlig måde.
Svar #3
14. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)
#2
Det er er slet ikke klart fra din beskrivelse, hvad du vil bevise.
Hvis det drejer sig om at dreje grafen for en ikke-negativ funktion f(x) på intervallet [a,b] omkring x-aksen, og man så ønsker at beregne volumen af dette omdrejningslegeme, ser man på den infinitesimale cylinder ved x, med radius f(x) og tykkelse (højde) dx. Cylinderskivens rumfang er π·f(x)2 dx , så det samlede volumen fås da som
V = π·a∫b f(x)2 dx
Svar #5
14. juni 2011 af Kllinky (Slettet)
ved ikke om du kan bruge dette, men det er noget jeg har lavet i forbindelse med forberedelse til matematik a eksamen på htx. noget man kunne disponere en eksamen ud fra
Svar #6
14. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)
hmm.. det ser ikke så nemt ud :( kan ikke lide alle de der symboler. jeg vil have noget simpelt :) frividen.dk plejer at være gode, men de har ikke et bevis for det her.
Svar #7
14. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)
hvordan beregner man desuden rumfanget af en omdrejningslegeme, der drejes 360 grader om y-aksen.
Svar #11
14. juni 2011 af Kllinky (Slettet)
det kan da heller ikke formuleres mere simpelt end i mit ark, hvis man altså har sat sig ind i emnet
Svar #12
14. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)
Andersen, men det er jo ikke nok.
beviset fylder i bogen ca. to sider.
og ja jeg vil læse i min bog, siden der ikke findes noget nemmere åbenbart.
#10 tak for det.
Svar #13
14. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)
#12
Men det er jo den fysisk-intuitive måde at se det på. Du kan så selv fylde lidt middelsums aritmetik på og foretage grænseovergangene. Se evt. artiklen http://en.wikipedia.org/wiki/Solid_of_revolution . Men det sikreste er vel at holde sig til bogen. Hvis du intuitivt forstår, hvad der foregår, skulle det vel ikke være så uigennemskueligt.
Svar #14
14. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)
#13 jeg forstår det udmærket godt i bogen men tror ikke jeg kan huske til eksamen pga. den er lang :(
men ja jeg skal vel bare øve mig....
Svar #15
14. juni 2011 af SuneChr
# 14 Øvelse, øvelse og atter øvelse.
En god huskeregel til rumfang af omdrejningslegeme:
Al integrering går, meget firkantet sagt, ud på, at først skærer vi en spegepølse ud i et uhyre antal uhyre tynde skiver af en tykkelse, der hedder "dx". Derefter samler vi alle skiverne igen, at integrere = at samle til en helhed.
∫ dx = x ( vi ser her bort fra konstanten.)
Integraltegnet ∫ er i virkeligheden et aflangt S, som står for "sum".
Svar #16
14. juni 2011 af AMelev
# 10 Vy = 2π · a∫b x·f(x)dx
Det forstår jeg ikke. Hvad er Vy? - hvordan kommer du frem til det udtryk?
Svar #17
14. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)
#16
Det er voluminet af det omdrejningslegeme, der fremkommer ved rotation af grafen omkring y-aksen, jvf. spørgsmålet i #7.
Skriv et svar til: omdrejningslegeme, bevis
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
