Matematik

bevis vektorregning

15. juni 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan beviser jeg at enhver ligning af den form er en ligning for linje?  

a*x+b*x+c = 0 

hvor a, b og c er fastetal med (a,b) ≠ (0,0)

jeg har bevist at ovenstående er en ligning for en linje. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2011 af Euroman28

du ved unge mand at hvis du har to punkter P_0 og P så gælder det en ligningen for linjen der går igennem de har to punkter på vektor-form

Så gælder det

hvor

er normalvektoren.

du definer

normalvektoren er jo den vektor der står vinkelret på vektoren

hvis vi lader normalvektoren være defineret som

så gælder det at

det giver ligningen

ved sætte

fåes ligningen for linjen

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #2
15. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

#1 jeg har bevist at formen ax+by+c = 0 er linjens ligning, men skal bevise at enhver ligning af den form er en ligning for en linje. 

her skal jeg bruge at a og b ≠ 0. 

i bogen har de bevist det, men jeg forstår ikke helt.... 


Svar #3
15. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

men tak for det i #1, så er jeg da bekræftet :) 

har du forslag til det andet? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2011 af Euroman28

altså hvis du skriver den generelle form a linjens ligningen ud på komponent-form

hvis du så sætter b og a lig nul hvad sker der så med ligningen?

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #5
15. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

så bliver den venstre side lig 0? 

altså 0 = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juni 2011 af Euroman28

Ja så får punktet P(0,0)..

derimod hvis du lader a eller b være foreskellig fra nul så får du vandrette eller en lodret linje.

Lader du både a og b være forskellige fra nul så får du en ret linje med hældningen a og som skære y-aksen i b.

kan du se systemet?

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #7
15. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

jah... men i min bog er der et konkret bevis, som jeg intet fatter ved. 

men den tror jeg jeg springer over :) tak for hjælpen ellers Euroman 


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. juni 2011 af Euroman28

Ok,

Men så vidt jeg husker så er grund-ideen i beviset det som jeg nævner.

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: bevis vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.