Matematik

løser andengradsligning

15. juni 2011 af malicious (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hej, kan I lige hjælp mig med at se om jeg har her regnet disse løsning for andengradsligning rigtigt

2x^2-4x-6=0

d= 4^2 – 4*2*(-6)= 16+ 48= 64
(-b±√d)/2a
(-4±√64)/(2*2)= (-4±8)/4={-3;1}


-x^2+4-4=0


d= 4^2- 4*1*(-4)=32
(-4±√32)/(2*1)= (-4±6)/2={-5;1}
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2011 af Euroman28

en nem måde du kan tjekke det på er jo at sige

1)

du har byttet om på fortegene i den første.

2) diskriminanten er forkert og rødderne er da forkert.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2011 af Euroman28

et trick

prøv at dividere den første ligning igennem med 2

så fåes

så skulle den være næmere for dig..

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: løser andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.