Matematik

Titalslogaritmen

15. juni 2011 af Nanna000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

- Jeg vil høre om beviserne for titalslogaritme og den naturligelogaritme er de samme? Jeg har ledt over alt og kan bare ikke finde beviser til regnereglerne til  titalslogaritme. I et af mine eksamensspørgsmål skal jeg nemlig bevise en eller flere regneregler for titalslogaritme, og som sagt kan jeg ikke finde nogle ,så det vil være en stor hjælp hvis i kan henvise til nogle sider med beviserne :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2011 af peter lind

alle logaritmefunktioner er proportionale også titals og den naturlige logaritmefunktion. Der gælder altså Log(x) = k*ln(x) , hvor k = Log(e) = 1/ ln(10). Brug dette til at overføre regler for den naturlige logaritme til titals logaritmen


Svar #2
15. juni 2011 af Nanna000 (Slettet)

 Jeg forstår det ikke helt :/ Vil det sige at det er " de samme" beviser. Forstår ikke helt hvordan jeg skal bruge det til at overføre regler for den naturlige logaritme til tittalslogartimen :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2011 af peter lind

eksempel ln(a*b) = ln(a) + ln(b). Der gælder så Log(a*b) = k*ln(a*b) = k*(ln(a)+ln(b) ) = k*ln(a)+k*ln(b) = Log(a)+Log(b)


Skriv et svar til: Titalslogaritmen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.