Matematik

statestik

15. juni 2011 af oliver90d (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

Vis med udgangspunkt i nedenstående tal forskellen mellem gennemsnit i grupperede og ikke grupperede observationer.
30, 3o, 34, 36, 38, 38, 38,42, 46, 51, 51, 53, 56, 58, 60
og forklar formlen for gennemsnit.
 

jeg kunne godt bruge noget hjælp, til hvordan man regner dem ud og evt. forskellen? :9


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. juni 2011 af kieslich (Slettet)

ikke grupperet gennemsnit =   ( 30+30+34+38+.....+58+60)/15 =

grupperet:

intervaller     ]20;30]       ]30;40]     ]40;50]     ]50;60]

antal                 2                5              2               6

gennemsnit = ( 2*25 + 5*35 + 2*45 + 6*55 )/15  =

ved grupperet regnes gennemsnittet ud som om alle observationer i intervallet er jævnt fordelt og derfor har et gennemsnit lig med intervallets midtpunkt.


Skriv et svar til: statestik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.