Matematik

HJÆLP NU

15. juni 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg kan i det vedhæftede figur ikke forstå hvorfor vektor i = a / |a| 

alle bogstaver mangler en pil ovenover, mens v er vinklen mellem vektor a og b. 

jeg kan godt forstå at at vektor j = tvær vektoren af i 

HJÆLP HURTIGT


Svar #1
15. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

nu vedhæfter jeg. 

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #2
15. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

 der står desuden at i er basisvektor. 

kan nogle hjælpe med det? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2011 af Euroman28

unge mand,

det er en såkaldt normalisering af en vektor der står skrevet der. Du opnår enhedsvektoren i ved at dividere vektoren a med længden af a.

Der er jo 3 basisvektorer i, j,k..

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #4
15. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

altså jeg kan ikke se logikken i det desværre. 

hvorfor divideres vektor a med længden af vektor a? og hvad er en enhedsvektor? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2011 af Euroman28

En enhedsvektoren er en vektor med længden 1..

Det handler om at hvis du har en vektor v som du vil lave om til enhedsvektor, så anvender du formlen

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #6
15. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

der er ikke noget k i den figur? 

men det giver mening nu men hvad: 

derudover vil jeg lige spørge om: hvorfor har a og b koordinatsættene 

a = (|a| ; 0)

og 

b = ((|b|*cos(v)) ; (|b|*sin(v))


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. juni 2011 af Euroman28

First things first,

Du vil gerne vide om den hvorfor man anvender formlen i din oprindelig "post".

Det bruges primært hvis man ønsker at finde en enhedsvektoren (en vektoren med længden 1) der er parallel til din oprindelige vektor.

Her er et eksempel..

http://www.vitutor.com/geometry/vec/unit_vector.html

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #8
15. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

okay, kan du også hjælpe med det andet? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. juni 2011 af Euroman28

Jeg tror du blander noget sammen for det med vinkler indgår så vidt jeg husker kun hvis man ønsker at bestemme retningen for en vektor udfra den vinkel den laver med dens enhedsvektor...

Jeg tror du har lavet en fejl i din profil, for det der står du er 8 år..

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #10
15. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

jeg er ved at bevise denne: 

det(a,b) = |a| * |b| * sin(v)

og det er ikke en fejl :) jeg er godt nok 8 år. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. juni 2011 af Euroman28

Okay :)

Start med at udlede a x b, så får du det du skal bruge..

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #12
15. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

 altså skal jeg krydse a og b ? 

altså a x b ? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. juni 2011 af Euroman28

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #14
15. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

jamen det jeg har en to dimensionel - altså vektor i planen. 

der er ikke k her. 


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. juni 2011 af Euroman28

Det er sandt,

så er det bare prik produktet...

http://en.wikipedia.org/wiki/Dot_product

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #16
15. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

okay :) 

dog er jeg ikke helt med på hvordan koordinatsættene fås for hhv. a og b. 


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. juni 2011 af Euroman28

prøv at se på tegningen i mit sidste wikipidia link, så kan du se hvordan koordinaterne for a og b er forekommet.

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #18
15. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

#17 

jeg kan ikke se det. 


Brugbart svar (0)

Svar #19
15. juni 2011 af Euroman28

tænk på trekantsrelationerne.

må desværre sige god nat..

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #20
15. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

#19 det er helt i orden. jeg kigger lidt mere på det. 

godnat du :) 


Skriv et svar til: HJÆLP NU

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.