Matematik

Andengradsligninger

17. juni 2011 af Adrianmak (Slettet) - Niveau: B-niveau
<p class="MsoNormal" style="margin-left:48.2pt;text-indent:-30.2pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 48.2pt">Er der nogen der kan regne der her ud? plus mellemregninger for hvordan man gør? <p class="MsoNormal" style="margin-left:48.2pt;text-indent:-30.2pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 48.2pt">  <p class="MsoNormal" style="margin-left:48.2pt;text-indent:-30.2pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 48.2pt">  <p class="MsoNormal" style="margin-left:48.2pt;text-indent:-30.2pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 48.2pt"><span style="font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"">1.       2x2 –17x + 8 = 0</o:p>

<span style="font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman""> </o:p>

<p class="MsoNormal" style="margin-left:48.2pt;text-indent:-30.2pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 48.2pt"><span style="font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"">2.       y2 + 16 = 8y

</o:p>
<p class="MsoNormal" style="margin-left:48.2pt;text-indent:-30.2pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 48.2pt"><span style="font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"">3.       8x2 – 6x + 1 = 0

</o:p>
<p class="MsoNormal" style="margin-left:48.2pt;text-indent:-30.2pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 48.2pt"><span style="font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"">4.       x2 + 7 + 2x = 0

</o:p>
<p class="MsoNormal" style="margin-left:48.2pt;text-indent:-30.2pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 48.2pt"><span style="font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"">5.       3s = 2s2 + 1

</o:p>
<p class="MsoNormal" style="margin-left:48.2pt;text-indent:-30.2pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 48.2pt"><span style="font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"">6.       x2 – 16 = 0

</o:p>
<p class="MsoNormal" style="margin-left:48.2pt;text-indent:-30.2pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 48.2pt"><span style="font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"">7.       ½ x2 + 3x = 0

</o:p>
<p class="MsoNormal" style="margin-left:48.2pt;text-indent:-30.2pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 48.2pt"><span style="font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"">8.       1,1 x2 + 1,056 x = 0,19712

</o:p>
<p class="MsoNormal" style="margin-left:48.2pt;text-indent:-30.2pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 48.2pt"><span style="font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"">9.       y2 + 16y – 225 = 0   </o:p>

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2011 af exutu (Slettet)

Det er ikke meningen at folk skal lave dine lektier for dig...Du må stille et spørgsmål hvis du har et  men det skal være mere specifikt


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

her er resultater, som du kan tjekke for at se om du har regnet rigtigt, men du skal selv lave dem: 

1) x = 8 eller x = 1/2 

2) y = 4 

3) x = 1/2 eller 1/4 

4) ingen løsning

5) s = 1 eller s = 1/2

6) x = 4 eller x = -4 

7) x = 0 eller x = 6 

8) x = 0.16 eller -1.12

9) y = 9 eller y = -25


Svar #3
17. juni 2011 af Adrianmak (Slettet)

 Når oki sorry det vidste ikke tak for svaret.


Svar #4
17. juni 2011 af Adrianmak (Slettet)

 Kan du så evt forklare mig en af de her udregninger hvordan man regner dem ud altså på den mere pædagogiske måde så jeg evt selv kan lave andre udregninger??? håber du kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

Vi kan tage udgangspunkt i spørgsmål 1

2x2-17x+8 = 0 

1) aflæs koefficienterne 

a = 2, b = -17 og c = 8 

2) beregn diskriminanten, d

d = b2-4*a*c = (-17)2-4*2*8 = 225 

3) det ses at d > 0 dvs. der er to løsninger (når d > 0 er der to løsninger, når d = 0 er der en løsning og når d < 0 er der ingen løsninger)

x = -b ± √d 

x = 8 eller 1/2 


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Slå formlen for beregning af rødderne i en 2.-gradsligning op i din bog.

#2

Løsningen i 7. er ikke korrekt. (x = 0 eller x = -6).


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

#6 okay, så har jeg sikkert glemt minus tegnet foran 6. kan du ikke kigge på mit indlæg om bevis? måske du kan forklare? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Se svaret i den relevante tråd.


Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.