Matematik

Hjælp! :/

19. juni 2011 af Oli1997 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Hej Allesammen

Har endnu et problem med en matematik opgave:

Hvor mange procent udgør fortjensten på en knallert, der indkøbes for 4500 kr. og sælges for 5850 kr. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2011 af mathon

fortjeneste i kr   (5850 - 4500) kr = 1350

   som er tjent på 4500 kr

udregn hvad der tjenes på 100 kr


Svar #2
19. juni 2011 af Oli1997 (Slettet)

 forstår ikk ?? :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2011 af mathon

fortjenesten i procent er,
hvad der tjenes på 100 kr i udgift


Svar #4
19. juni 2011 af Oli1997 (Slettet)

 Kan du give et eksempel ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2011 af mette48 (Slettet)

Se # 1 samt følgende

På 4500 kr tjenes 1350 kr

på 100 kr tjenes 1350/45 kr

fortjeneste 1350/45 %


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. juni 2011 af SuneChr

Fortjeneste i %   =  100 · (Salgspris - Indkøbspris) / Indkøbspris 

I dit eksempel er Indkøbspris = 4500 kr. og Salgspris = 5850 kr.  Indsæt tallene i formlen foroven.

HUSK til en anden gang, at finde en overskrift, som fortæller, hvad det er for en opgave, du stiller.


Skriv et svar til: Hjælp! :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.