Matematik

kvadratsætning?

20. juni 2011 af rasmus.1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan udregner man dette udtryk:         - (a1b1 - a2b2 - a3b3)^2

på forhånd tak - rasmus:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. juni 2011 af peter lind

sæt en parentes inde i parentesen for eks.( (a1b1-a2b2) -a3b3)2 og brug at (a-b)2 = a2+b2 -2*a*b med a = a1b1-a2b2 og b = a3b3.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2011 af mette48 (Slettet)

(a1b1 - a2b2 - a3b3)^2 =

(a1b1 - a2b2 - a3b3) (a1b1 - a2b2 - a3b3)

gang hvert led i den ene parentes med hvert led i den anden parentes og reducer


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Eller benyt formlen for kvadratet på en treleddet størrelse:

(a + b + c)2 = a2 + b2 + c3 + 2ab + 2ac + 2bc


Svar #4
20. juni 2011 af rasmus.1234 (Slettet)

hvad bliver det dobbelte produkt så i dette tilfælde? 


Svar #5
20. juni 2011 af rasmus.1234 (Slettet)

mange tak ! jeg forsår det nu :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Rettelse til #3. Der skulle ikke stå c3, men c2 :

(a + b + c)2 = a2 + b2 + c2 + 2ab + 2ac + 2bc


Skriv et svar til: kvadratsætning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.