Studievejledning

Tandlæge, men for lavt snit

26. juni 2011 af Yow! (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle brugere,

med mit diplom i hånden, kan jeg nu se, at mit gennemsnit ligger på 8,2 hvilket i sig selv ikke er nok til at jeg kan læse til tandlæge efter sommer - pga. adgangskvotienterne.
Jeg har hørt, at man kan søge ind gennem kvote 2, hvor det ikke er snittet, der har den afgørende rolle. Derimod er det snittet af de specifikke adgangskrav(fagene), der har den afgørende rolle. Dem kan man jo gøre noget ved vha. enkeltfag. Jeg har dog ikke fundet ud af helt konkret, hvad det går ud på. Nogle der kan uddybe? Andre måder man kan komme ind på studiet?

På forhånd tak for hjælpen.  

PS: det drejer sig om tandlæge kun på KU.


Brugbart svar (3)

Svar #1
26. juni 2011 af farverig (Slettet)

Hvis du skal forbedre din karakterer inden for et af de pågældende fag hvor du ikke allerede har haft det på det niveau i gym, kan du tage hf-enkeltfag på VUC. Men du skal være opmærksom på, at du selv skal betale for det.


Svar #2
26. juni 2011 af Yow! (Slettet)

hvad hvis man har haft niveauet på gym? kan man så ikke forbedre karakterne??


Brugbart svar (2)

Svar #3
26. juni 2011 af farverig (Slettet)

Du kan ikke forbedre dit gennemsnit - dog kun karakteren. Og hvis du scorer topkarakterer på VUC kan du bruge det til din søgning via kvote 2. Så er du på den måde bedre stillet og forøger ligeledes dine chancer for at komme ind.


Svar #4
27. juni 2011 af Yow! (Slettet)

ved godt, at man ikke kan forbedre gennemsnittet.. men hvis man f.eks. har haft mat A på gym, kan man så ikke tage mat A på VUC igen, for at forbedre sine karaktere?

ved du hvor meget sådan noget koster??


Brugbart svar (2)

Svar #5
27. juni 2011 af Dulugtergrimt

Du skal tjekke op på, hvad du har tænkt dig at gøre for at komme ind, så du ikke står og er sygt skuffet om et år, når du finder ud af at du ikke er optaget. Et højt snit i de adgangsgivende fag er ikke nok på KU. AU praktiserer det stadig i år (i hvert fald på medicin), men har fået at vide at de ikke må gøre dette længere...!

http://studier.ku.dk/optagelse/kvote2/#vurdering

Dette link fortæller, hvilke kriterier de kigger på.

http://studier.ku.dk/optagelse/kvote2/vurderinger2010/odontologi/

Dette link beviser at jeg har ret i det jeg siger.

Du skal altså ud og samle noget erhvervserfaring (gerne rigtig rigtig meget af det for du er ikke den eneste) for at have en chance for at komme ind.

Hvis jeg var dig, så ville jeg tage en uddannelse til tandtekniker. Den tager 2 år, og det forbedrer dine muligheder rigtig meget for at komme ind som tandlæge via kvote 2.


Svar #6
28. juni 2011 af Yow! (Slettet)

tænk hvis de nu laver om på reglerne, altså det med at man vha. erfaring kan blive optaget gennem kvote 2..? den risiko tør jeg ikke tage :-/


Brugbart svar (2)

Svar #7
28. juni 2011 af Mads1980 (Slettet)

Hvad nu hvis de helt lukker faget odontologi på KU?

Eller sagt på en anden måde: Du må da forholde dig til de kriterier for kvote 2 ansøgninger som odontologi nu en gang har lagt ud. Det er muligt at tingene ser anderledes ud om 2 år, det kan ingen sige noget om. Men ud fra de oplysninger omkring hvilke kritierier der vægtes højt på en kvote 2 ansøgning, tvivler jeg meget på at du kan hente noget afgørende ved at suplere noget matematik fysik eller lignende på VUC.

Hvad med at afsøg mulighederne for at få job hos en tandlæge? kombineret med en relevant uddannelse som #5 forslår tror jeg - ud fra de kriterier odontologi har lagt på deres hjemmeside -du vil stå langt bedre i kvote 3 kapløbet.

Husk at der sidste år var 11 kvote 2 pladser til over 400 kvote 2 ansøgere, så man skal altså komme med noget ekstra end "bare" suplering. (og hav også en plan 2 i baglommen)


Brugbart svar (2)

Svar #8
28. juni 2011 af Dulugtergrimt

Tænk nu hvis og tænk nu hvis. Tænk nu hvis regeringen lukker af for gymnasial supplering. Tænk nu, hvis børnehaverne lukker. Tænk nu, hvis Bamses billedbog ikke eksisterede...

De gældende regler fungerer på stort set samtlige uddannelser inden for det sundhedsvidenskabelige fakultet. Hvorfor overhovedet ændre på en optagelsesprocedure som de har lavet i flere år og som er fuldt lovlig? Det bliver aldrig sådan at de kun kigger på gennemsnit, for det de ikke. Som sagt har AU fået påbud om at bede om motiverede ansøgninger sammen med karaktererne til optagelsen via kvote 2, fordi de ikke må nøjes med at kigge på karaktererne. Intet afholder dig fra at læse til tandtekniker efter du har suppleret.

Men det er så dit valg... Ved udelukkende at supplere skal du dog ikke gøre dig forhåbninger, for der findes folk, der tager den vej jeg har beskrevet, for at komme ind på odontologi.


Svar #9
28. juni 2011 af Yow! (Slettet)

Hvis jeg altså læser til tandteknikker for derefter at komme ind på tandlægestudiet, skal jeg altså læse i 7 år + 1 års praktik for at kunne åbne min egen klinik. Gider jeg at læse 7 år? Hmm, tænke tænke.....

Et lille problem; jeg har sendt min ansøgning til KU? Kan jeg ændre den?

JEG HAR BESTEMT MIG; Jeg gør som du siger Patrick.


Svar #10
28. juni 2011 af Yow! (Slettet)

Hvorfor kan jeg ikke finde tandteknikker på ug.dk? Tænkte på adgangskrav etc.?


Brugbart svar (2)

Svar #11
28. juni 2011 af Dulugtergrimt

Fuck it, den udbydes kun i Århus (søg på Klinisk tandtekniker - søg alternativt på Google).

Men forstår ikke udbruddet med, om du gider læse i 7 år eller ej - hvis man vil noget, så vil man det ligemeget hvor længe det tager. Desuden er odontologi vel egentligt et livstidsstudie eftersom der kommer nye og bedre metoder og medicin til hele tiden, hvorfor man skal sørge for at holde sig up to date.


Skriv et svar til: Tandlæge, men for lavt snit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.