Dansk

Ordbetydning

27. juni 2011 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg har slået disse ord op, men uden held til at forstå det. Er der en rar og hjælpsom sjæl, der vil ganske kort forklare mig betydningen af disse ord på et let forståeligt sprog?

Resignation
Foregivet entusiasme
Obduktion/autopsi
Rationere
Nonchalant
Kompensere

Jeg takker på forhånd

Mvh Frederik


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. juni 2011 af Clickx (Slettet)

Benyt enten www.ordnet.dk/ddo eller www.sproget.dk.
- Her finder du konstruktive beskrivelser af ordenes betydning.
 


Svar #2
27. juni 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#1

tak for linkene, men vil dog gerne have ordene forklaret af én med egne ord, så jeg får en bedre forståelse for betydningen.

har faktisk også besøgt ordnet.dk


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. juni 2011 af Clickx (Slettet)

#2

Altså det kan næsten ikke blive forklaret på en mere pædagogisk måde.


Svar #4
27. juni 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#3

Jeg prøver noget nyt. Det er sikkert nemmere for dig, at forstå betydningerne, så hvis du har tid, vil jeg læse ordenes betydning og skrive dem her, sådan som jeg har forstået det, og du kan tjekke efter om det er forstået rigtigt?

vender tilbage om få minutter.


Svar #5
27. juni 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Resignation= at opgive noget, fordi man ikke er i stand til at ændre eller fuldføre det. Fx acceptere sit handicap.


Foregivet entusiasme = at lade som ( simulere ) om man er begejstret for noget.


Obduktion = en undersøgelse af et lig foretaget ofte af en patolog, der vil finde dødsårsagen.


Rationere = styre salget af en vare der er mangel på, ved at ændre mængden? ( dette ord forstår jeg ikke helt præcist )


Nonchalant = at være ligeglad på en overlegen måde.


Kompensere = at erstatte noget

Ord nr 2 har jeg slået op enkeltvis, for at forstå det. Har jeg forstået ordene nogenlunde?


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. juni 2011 af Clickx (Slettet)

#5

Det ser okay ud. Hver dog opmærksom på at kompensere kan have flere forskellige betydninger, alt afhængig af hvilken situation der er tale om.


Svar #7
27. juni 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#6

*Vær

mange tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. juni 2011 af Krabasken (Slettet)

Supplement til # 5:

RATIONERE:

Administrere uddelingen af noget, der er mangel på, således at så mange som muligt får noget deraf ;-)


Svar #9
28. juni 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#8

Mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Ordbetydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.