Matematik

førstegradsligninger?

05. juli 2011 af anonym000 - Niveau: 9. klasse

 Hej 
kan der var to forskelige svar på en ligning??
Og hvor mange måder kan man regne en ligning på eller er der kun en rigtige måde?
 

hvad giver den her ligning for jer:
4(x+3)=-2(3x+5)


jeg fik den til

-x=11


Svar #1
05. juli 2011 af anonym000

 hov.. mente
-x=-11

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juli 2011 af mathon

                                  -x = -11
er identisk med
                                   x = 11

hvilket - ved prøveberegning - viser sig at være forkert

                    venstre side                           højreside
                 
                     4(11+3)                                   -2(3·11+5)
 

                     4·14                                         -2·38

                      56                                            -76

...

  ganger du rigtigt ind i parenteserne?


Svar #3
05. juli 2011 af anonym000

Jeg er kommet i tvivl om jeg kan førstegradsligninger, fordi jeg plager at ku...


det jeg gøre er

4(x+3)=-2(3x+5)
4x+12=-6x+-10               fordi jeg ganger det med det tal der står foran parantesen,
-2x=-22
-x=-11...
????


hvad er det jeg gøre forkert..?
 

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juli 2011 af mathon

                    4x + 12 = -6x + (-10)

                    10x = -22

                     x = -2,2


Svar #5
05. juli 2011 af anonym000

 nå ja forhelved!! xD 

men kan ikke altid se sine fejl selv xD

tak for hjælpen :D

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. juli 2011 af SuneChr

# 0 :    En førstegradsligning, et førstegradspolynomium   P1(x)  =  a1x + a0  har netop én reel rod.

Et n'te grads polynomium     Pn(x)  =  an·xn + an-1·xn-1 + .... + a1·x + a0

har mindst én reel rod og højst n reelle rødder.

Da førstegradspolynomiet således har mindst én reel rod og højst én reel rod, må det have netop én reel rod.


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. juli 2011 af mathon

  

                         P2(x) = a2·x2 + a1·x + a0           a2≠0

har
       ingen reelle rødder for
                                                     a12 - 4·a2·ao < 0                

hvorfor #6 "ikke holder"


Svar #8
05. juli 2011 af anonym000

#6 og #7

ved ikke hvad i snakker om..?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. juli 2011 af goathunter (Slettet)

 Du spørger om der kan være to forskellige løsninger til en ligning som er det de prøver at svare på.

For førstegradsligninger, som dem du regner på her er der altid kun 1 løsning, men det gælder ikke generelt. Nogen ligninger har mere end 1 løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. juli 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er kun korrekt, at et polynomium af grad n (n hel og > 0) med reelle koefficienter har mindst een reel rod, når n er ulige.


Svar #11
05. juli 2011 af anonym000

 okay :)

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. juli 2011 af SuneChr

# 7 - 10 :   Tak for korrektionen.  Sommerheden trykker !

SECC


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. februar 2015 af Penalhuset (Slettet)

du skal bare huske at gange ind i parentesen.

og derefter reducer


Skriv et svar til: førstegradsligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.