Matematik

Mat paa uni

10. juli 2011 af nursim (Slettet)

heej med jer.

Hvis man nu gerne ville studere matematik paa universitetet lad os nu sige aktuar studiet, tror i saa man skal huske alle formler i A,B,C nivauerne? er da sikker man skal huske statistik delen og sandsynligheds regningen? men kunne da ikke forstiller mig man skal kunne huske geometrien eller funktionerne? Ret mig hvis jeg tag fejl.

Du maa meget gerne skrive hvis du selv studere matematik paa uni.

tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juli 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

 Der er jo en grund til at man har formelsamlinger, jeg kan ikke forestille mig at nogen forventer man kan huske alle formler og beviser, det tvivler jeg seriøst på at lærerne kan.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juli 2011 af Zalam (Slettet)

Jeg tror at du som udgangspunkt skal forvente at det er sjældent I får "tal" i jeres opgaver, men derimod skal I regne med generelle udtryk dvs. bogstaver.

Du kommer også uden tvivl til at skulle udlede, og bevise en masse matematiske udtryk og der er det da unægteligt en stor fordel du kender regnereglerne således du ikke skal sidde med formelsamlingen hele tiden.

Men du skal nok ikke huske alle formler nej :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juli 2011 af SuneChr

Ligesom en ordbog ingenting er værd, hvis ikke man kan sproget, er en matematisk formelsamling heller ikke til megen nytte, hvis ikke man forstår at bruge den i de rette sammenhænge. At studere ved en højere læreanstalt forudsætter en grundlæggende viden i sit studiefag, og formelsamlingen er kun en støtte, da forståelsen og indsigten i faget ikke kan hentes i det lille hæfte. Det er ikke §§-erne i formelsamlingen, der udløser kandidat-graden. 


Svar #4
10. juli 2011 af nursim (Slettet)

hmmm tak for jeres svar, men er der ingen af jer her inde der saadan konkret ved, hvad der er vaerd at huske paa, hvis man gerne vil ind aktuar studiet?


Svar #5
10. juli 2011 af nursim (Slettet)

har vi ingen aktuar studerene her inde?
 som maaske kunne hjaelpe med at besvare spoergsmaalet, det ville vaere rart :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juli 2011 af SuneChr


Svar #7
10. juli 2011 af nursim (Slettet)

Tak for det SECC :) tror i man skal vaere et matematisk geni for at komme paa studiet ? jeg er ikke daarlig til matematik det er det jeg bedst til, men er heller ikke noget matematisk geni, men elsker og lave matematik:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. juli 2011 af SuneChr

Var det kun genier, der kunne komme ind på et studium, havde vi katastrofal mangel på færdige kandidater. Du skal gå på med frisk mod og tro på at dine matematiske evner rækker. Du er jo glad for faget, for det skal man være netop på dét studie. Held og lykke og brug citatet jeg har stående på min profil herinde. 


Svar #9
10. juli 2011 af nursim (Slettet)

ja det rigtig hvad du siger :) og det skal jeg goere :D tak for det.


Skriv et svar til: Mat paa uni

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.