Matematik

Kvadratsætninger

11. juli 2011 af Tømrer21 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er i gang med at læse matematik B jeg har bare problemer med at forstå hvordan man omskriver ved hjælp af kvadratsætningerne. Håber der er nogle der kan forklare hvordan man gør, jeg har herunder nogle stykker der skal omskrives, men vil du ikke nok fortælle hvad det er du gør.

På forhånd tak

1/4 x^2+1+x

16a^2-1

9x^2+4y^2+12xy

9x^2+1+6x

a^2+4a+4


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juli 2011 af SuneChr

Når det er kvadratsætningerne, der skal bruges, så kig først på dét der står "i anden" :

1/4 x2 .  Tag kvadratroden af denne:    1/2 x    Så gi'r resten næsten sig selv:   (1/2 x + 1)2  =  1/4 x2 + x + 1  .

16·a2 - 1    =   (4·a)2 - 12    =   ...................


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juli 2011 af peter lind

Først: Se efter hvilken led, der kan omskrives til kvadrater. I den første er der 2 nemlig x2/4 = (½x)2 og 1 = 12.Hvis der er et tredje led skal dette være produktet af de 2 foregående  idet (a+b)2 = a2+b2+2ab. Dette stemmer her idet 2*½*x*1 = x. Hvis der kun er de 2 kvadrattal med minustegn imellem skal du bruge a2-b2 = (a+b)(a-b)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juli 2011 af mette48 (Slettet)

Når du har omskrevet til 2 parenteser ganget med hinanden, er det en god ide at prøve at gange de 2 parenteser ud på "gammeldags maner" altså gange hvert led i den ene parentes med hvert led i den anden parentes, Og så se efter om det giver det samme som du startede med.

Jeg har desverre flere set her på siden, at man har glemt at (a+b)2 blot er en kortere skrivemåde for (a+b)(a+b)


Skriv et svar til: Kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.