Matematik

Største fælles divisorer

21. juli 2011 af Kvadratrod (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej folkens,

der var lige et spg., der undrede mig, som jeg håber I kan hjælpe mig med ang. Euklids algoritme - største fælles divisor.

Når jeg skal bestemme sfd(2345, 6789), er det så det samme som sfd(6789,2345) dvs.:

6789 = 2 * 2345 + 2099

2345 = 1 * 2099 + 246

2099 = 8 * 246 + 131

246 = 1 * 131 + 115

115 = 7 * 16 + 3

16 = 5 * 3 + 1

3 = 3 * 1 + 0 , derfor sfd(2345,6789) = 1 = sfd(6789,2345)??


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juli 2011 af SuneChr

Ja, det er den sidste rest før 0, der er største fælles divisor.  Altså 1 .

Man skriver normalt det mindste af tallene først i parentesen, men det andet er også lovligt, og kan ikke misforstås.


Svar #2
21. juli 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Ok,

tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Største fælles divisorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.