Studievalg og videregående studie

Kommunikation - journalisthøjskolen

24. juli 2011 af tbh (Slettet)

 Hej på studieportalen..

Vil høre om der er andre der har søgt ind på den nye kommunikationsuddannelse på Jounalisthøjskolen i Århus?

Hvis ja, hvilke forventninger har du til at blive optaget? Særligt efter det er kommet frem, at hver femte bliver optaget?


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. juli 2011 af Mettepe (Slettet)

Jeg har søgt ind på den, og jeg må indrømme jeg fik lidt af en klump i halsen, da jeg læste at så få bliver optaget. Især fordi det er umuligt at gisne om hvilke type personer, der bliver tiltrukket af uddannelsen, og derfor hvad snittet cirka vil blive. Jeg har ingen anelse om hvad jeg skal forvente. Og jeg er ret træt af at Journalisthøjskolen ikke har samme service som AU, hvor man kan logge ind i nat 00:05 og se hvorvidt man er optaget eller ej.


Brugbart svar (2)

Svar #2
29. juli 2011 af Djemba (Slettet)

I kan jo starte med at sammenligne hinandens snit:)

Men ja, det må være en mærkelig fornemmelse ikke at have noget udgangspunkt at forholde sig til. Det lyder dog umiddelbart som en uddannelse som folk med relative høje gennemsnit ansøger.

Man kan vel håbe at det har skræmt nogle dygtige hoveder væk, at uddannelse er ny og uprøvet og måske derfor ikke dufter af samme tryghed som andre - nærbeslægtede uddannelser.

Held og lykke begge to.


Brugbart svar (2)

Svar #3
29. juli 2011 af Mettepe (Slettet)

Der vil jeg melde mig uenig med dig Djemba, uddannelsen har netop så mange kvaliteter, at den vil kunne tiltrække mange af dem, der ellers ville vælge statskundskab og journalistisk - og deraf vil gennemsnittet kunne komme højt op.
Personligt var det mine to andre valg, simpelthen fordi jeg ikke i nogen anden uddannelse kunne få opfyldt præcis mine forhåbninger og ønsker om uddannelsen, og derfor måtte vælge det der kom tættest på - hvilket var en blanding af statskundskab og journalistik. Derudover er de samfundsvidenskabelige uddannelser meget populære, og med de jobsmuligheder denne uddannelse giver er det i samme boldgade.
Derudover er Journalisthøjskolen et fremragende uddannelsessted, og noget som bliver værdsat i erhvervslivet - modsat fx kommunikationsuddannelserne på Aalborg universitet, som i langt højere grad har ry for at optage dem, der ikke kan komme ind andre steder - og dermed ser det ikke nær så godt ud på CV'et.  

Selv har jeg et gennemsnit på 8,5, og jeg må indrømme at jeg nemt kan se at adgangskvotienten ender på over 9 - men hvor jeg dog håber, jeg tager fejl ;)


Brugbart svar (2)

Svar #4
29. juli 2011 af Djemba (Slettet)

Jamen jeg vil da gerne tage fejl for din skyld. Det er også bare en gisning og intet andet.

I så fald du ikke kommer ind, så er der jo også en standby-plads som du kan komme i spil til. Håber det bedste for dig.

Dine lidelser er forhåbentligt over små 4-5 timer.


Brugbart svar (2)

Svar #5
29. juli 2011 af Mettepe (Slettet)

Åhh, jeg håber skam, at du har ret! :)

Og ja, jeg er tilmeldt standby-plads - så er der da lidt ekstra håb. Jeg mmå dog desværre vente indtil i morgen når der kommer brev, Journalisthøjskolen er ikke helt så moderne som universiteterne - jeg har i hvert fald ikke fået noget log in til at tjekke det.


Brugbart svar (2)

Svar #6
29. juli 2011 af Djemba (Slettet)

Hehe. Men bliver adgangstallene ikke afsløret på det(dit)studie i nat - ligesom mange andre herinde venter på tallene på det studie, hvor de søger ind.

Jeg har heller ikke noget login, har sendt pr. brev til KU, som ikke bekræfter modtagelse.


Brugbart svar (2)

Svar #7
29. juli 2011 af KlogeÅse

#1 Alle kvotienter bliver lagt ud på www.kot.dk - klik på Hovedtal.


Brugbart svar (2)

Svar #8
30. juli 2011 af Djemba (Slettet)

Hvad blev det til?


Brugbart svar (2)

Svar #9
30. juli 2011 af Mettepe (Slettet)

Jamen jeg kan se, at adgangskvotienten er 8,7 og standykvotienten er på 8,3, og eftersom mit snit er på 8,5 må jeg være tilbudt det :)


Brugbart svar (2)

Svar #10
30. juli 2011 af Djemba (Slettet)

Det var også det jeg mente, men turde ikke at skrive det, hvis jeg  tog fejl. Tillykke! Ikke dårligt med en standby-plads!!


Svar #11
31. juli 2011 af tbh (Slettet)

Og jeg kom ind!  : )


Skriv et svar til: Kommunikation - journalisthøjskolen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.