Matematik

HASTER

11. august 2011 af sparkzaps (Slettet)

Hej

Har jeg regnet rigtigt?


En cirkel har ligningen x^2 -6x + y^2 -16=0

jeg skal bestemme cirklens radius og koordinatsættet til dens centrum:
jeg starter med at med at omskrive ligningen:
(x-3)^2 -9 + (y-0)^2 -16=0
jegminusser med 9 idet at det andet led ikke er med i ligningen.
(x-3)^2 +(y-0)^2 -25=0
(x-3)^2 + (y-0)^2=25
Altså nu fremstiller ligningen en cirkel med centrum(3,0) og radius 25^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Centrum er korrekt bestemt. Radius er √25 = 5 , idet cirklens ligning jo er

(x - a)2 + (y - b)2 = r2

I ligningen lægger man 9 og 16 til på hver side for at få den på standardformen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. august 2011 af Krabasken (Slettet)

Radius = 5  (=√25)


Svar #3
11. august 2011 af sparkzaps (Slettet)

 ohh.. ups det var en smutter men tak 


Skriv et svar til: HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.