Matematik

Polynomier - finde min/max

13. august 2011 af -charlotte- (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Guys :-)

Jeg skal til eksamen mandag og et af eks. spærgsmålene lyder: finde ekstrema (altså min/max værdier) ved hjælp af toppunktet i forbindelse med et polynomium !

Jeg vil super gerne vise et eksempel - men det er som om, at det ikke er helt rigtigt det jeg har gang i!
- Jeg har lært det under emnet "differential-regning" - men det er jo ikke helt det samme ?

Håber på jeres hjælp

// Charlotte


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2011 af mathon

prøv

                f(x) = 8x5 - 5x4 - 20x3

                f '(x) = 40x4 - 20x3 -60x2 = 20x2(2x2 - x - 3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. august 2011 af mathon

find monotoniintervaller

udred monotoniforhold herunder lokale ekstrema


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2011 af mathon

20x2 ≥ 0

                   2x2 - x - 3 = 0
kræver
                        x = -1   V   x = 3/2

                    f '(x) = 40x2(x+1)(x-3/2)

fortegnsvariation for f '(x):                    +             0           -           0               +
                                      x:          ____________-1___________3/2______________
              monotoni for f(x):             voksende      log max aftagende    lok min       voksende
 


Svar #4
13. august 2011 af -charlotte- (Slettet)

Tak. Men jeg er ikke sikker på, at jeg har forstået det korrekt ? For det er jo ikke ud fra Toppunktet du har fundet det - vel ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. august 2011 af mathon

et toppunkt betyder
hvor tangenten er vandret,

hvor du synes at
at reservere betegnelsen
til en parabels toppunkt
 


Skriv et svar til: Polynomier - finde min/max

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.