Matematik

Varians

13. august 2011 af locatio (Slettet)

Hvorfor er s=1/(n-1) (xi-x_middel)^2 ?

Hvorfor trækker vi 1 fra n i nævneren ???


Svar #1
13. august 2011 af locatio (Slettet)

Det er nemlig den emperiske varians.. og den teoretiske varians (hvor man ikke trækker en fra n) er åbenbart anderledes


Svar #2
13. august 2011 af locatio (Slettet)

jeg har prøvet at se på den her hjemmeside men den fortæller det ikek

http://www.stat.wisc.edu/~yandell/software/sas/linmod.html


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. august 2011 af Madsst (Slettet)

 "Det er nemlig den emperiske varians.. og den teoretiske varians (hvor man ikke trækker en fra n) er åbenbart anderledes".

Begge er estimatorer for den teoretiske varians. Bare 2 forskellige estimatorer. Årsagen til at man trækker 1 fra er lidt teknisk, men det skyldes at man får en såkaldt 'unbiased' eller 'middelret' estimator. Det vil sige at den forventede værdi af estimatoren er lig med den teoretiske værdi. 


Svar #4
13. august 2011 af locatio (Slettet)

En unbiased estimator betyder vel bare at det er det sande estimat.

Hvis EX= my, så er EX en unbiased estimator for X, ikke sandt?

Men jeg forstår stadig ikke, hvorfor vi trækker en fra n. Har det noget med frihedsgrader at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. august 2011 af Madsst (Slettet)

"En unbiased estimator betyder vel bare at det er det sande estimat."

Den sætning har ingen mening.. At en estimator er unbiased betyder at forventningen til estimatoren er lig den sande værdi. 

"Hvis EX= my, så er EX en unbiased estimator for X, ikke sandt?"

Igen, den sætning har ingen mening. Forventningen til X (E(X)) er ikke en estimator, men en teoretisk middelværdi.

"Men jeg forstår stadig ikke, hvorfor vi trækker en fra n. Har det noget med frihedsgrader at gøre?"

Noget matematik fortæller os at det er sådan. Som jeg skrev før så skyldes det at man kun får et 'unbiased' estimat på variansen hvis man trækker 1 fra. 


Svar #6
13. august 2011 af locatio (Slettet)

Har du et link eller en anden reference?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. august 2011 af Madsst (Slettet)

 Beviset findes her: 

http://en.wikipedia.org/wiki/Variance

Kig under: 'Population variance and sample variance'


Svar #8
14. august 2011 af locatio (Slettet)

#7mange tak Madsst


Skriv et svar til: Varians

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.