Matematik

Andengradsligning.

14. august 2011 af Blackflunk (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej alle, er der mulighed for at nogen kan hjælpe mig med denne ligning? Jeg prøvede, men endte ud med noget som ikke passede.

2*x^2 + 5x - 2 = 0

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Diskriminanten:

d = b2 - 4ac = 52 - 4·2·(-2) = 25 + 16 = 41

Løsningen:

x = (-5 ± √(41)) / (2·2) = ((-5 + √(41)) / 4) ∨ ((-5 - √(41)) / 4)


Svar #2
14. august 2011 af Blackflunk (Slettet)

Super! Jeg fandt også selv problemet, kom til at bruge x= (-2 ± √(41)) i stedet for x = (-5 ± √(41))

- Det gør ikke noget at kvadratroden af 41 er et komma tal, og man derefter regner med det?

  


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Det kommer helt an på om du vil angive den eksakte eller approksimative værdi af facit.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2011 af mathon

 

 

 

...skal du regne videre med rødderner, bør du benytte de eksakte værdier og afrunde til sidst...


Skriv et svar til: Andengradsligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.