Idræt

Fritagelse for svømning i gym?

16. august 2011 af PeteX (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg er endelig startet på gymnasiet, og så frem til Idræt. Det er HF, og vi skal derfor have det i et helt år. Nu ligger landet bare sådan, at vi åbenbart skal have noget svømning/leg det første halve år. Jeg kan dog ikke sammen med klorin, da det får mine øjne til at klø, det samme med min hud og nogen gange får jeg det direkte dårligt.

Jeg vil dog gerne have Idræt, om jeg så bliver sat til at gå, løbe eller cykle i 2 timer, jamen så må det være det. Er det muligt at få en lægeerklæring, så jeg undgår svømmebassinet, men stadig får lov til andet fysisk aktivitet?

..og er det muligt at blive fritaget overhovedet? Det lærer jeg spurgte, sagde at der nok skulle en lægeerklæring til, men vidste det ikke. (Det var min klasselærer, da vores idrætslærer ikke er til at træffe før fredag).

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. august 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

 Din lærer kan ikke tvinge dig til noget du er allergisk overfor, men du skal nok have en lægeerklæring på det hvis du vil undgå fravær, det kommer helt an på hvordan din idrætslærer er.

Min personlige oplevelse med idrætslærer er dog at de er nogle røvhuller, jeg fik fravær fordi jeg ikke ville deltage i et løb grundet ledsmerter der var bivirkning af noget medicin jeg tog. Flere af min klassekammerater havde lignende problemer med andre lærere. Men med en lægeerklæring har du dit på det tørre.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. august 2011 af JJ-cool (Slettet)

hvis du er allergisk overfor klorvand, skal du selvfølgelig have en lægeerklæring, der fritager dig for den disciplin, der hedder svømning, eller du skal lave noget andet i den tid - kommer an på hvorledes man på din skole organiserer idrætten.
det er absolut muligt at sætte dig i et styrkerum, hvor du kan lave forskelligt andet, hvis I har et sådant. Så vil du typisk skulle gennemføre et et eller andet program.

problemet er ikke, at idrætslærere er nogle røvhuller  - hader generaliseringer - problemet ligger i, at der forudsættes, at du er fysisk aktiv, før du kan få dit kryds for tilstedeværesle (læreplanerne), dels at der skal kunne evalueres og gives en karakter, men tal med din idrætslærer - de er nemlig ikke røvhuller, men forvalter blot nogle regler

Er selv drætslærer og ville sige til dig, som jeg her har gjort. Få lægeattesten ( og betal hvad den koster, så tager vi den derfra)

held og lykke


Skriv et svar til: Fritagelse for svømning i gym?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.