Matematik

Bevis phi

16. august 2011 af apbnielsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej!

Jeg skal vise, at

phi = (1+√5)/2

Jeg har allerede fundet denne side http://uvmat.dk/pmh/Tema/gylden.htm, men jeg forstår ikke, hvordan man kommer fra

b(a+b)=a^2

til

a^2 - ab - b^2 = 0

Jeg er med på, at man "ganger ind i parentesen", men hvorfor bliver det minus?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. august 2011 af SuneChr

Når leddene vandrer hen over lighedstegnet, forandrer de fortegn.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Fordi man flytter alle led over på højre side.


Svar #3
16. august 2011 af apbnielsen (Slettet)

 Gud ja! Tak skal I have :)


Skriv et svar til: Bevis phi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.