Tysk

Hensynsled og genstandsled?

20. august 2011 af henrietteduved (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvis jeg nu siger: Der er lyserøde gardiner foran mit vindue. Hvad er så genstandsledet og hvad er hensynsledet? Hvordan skal jeg skrive det på tysk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2011 af cathi (Slettet)

Der = grundled

er = udsagnsled

lyserøde gardiner = genstandsled

mit vindue = forholdsordsled (mit styrer dativ)

Der er ikke hensynsled.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2011 af 215 (Slettet)

 Hensynsled det når man giver noget til en anden.. f.eks.

Jeg giver ham en bold

Jeg er grundled

giver udsagnsled

(hvad giver jeg) =>  bold genstandsled

(til hvem giver jeg bolden) => ham er hensynsled


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2011 af Stygotius (Slettet)

Der er vist noget rod i dette.  "Cathi" vrøvler en hel del.  Det danske ord "mit" er ikke det samme som det tyske ord "mit".

I sætning nr. 0 er der hverken genstandsled eller hensynsled.

Det forholdsordsled der er i sætningen, er "foran mit vindue "


Skriv et svar til: Hensynsled og genstandsled?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.