Matematik

Eh... forkellidt.

22. august 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Eh.. okay, jeg er gået i stå i en opg. som min lære har været så dum ikke at forklare mig hvordan jeg skal gøre. sååå det her i kommer ind i billede. Arr.. gider nogen ikke bare for himlens skyld forklare mig hvordan jeg regner de her stykker ud?: 

1) 8/9 - 3/4 = ?

2) 12 - 7/8 = ? 

3) 14 2/9 + 1 1/3 = ? 

Okay, så er der dem her.. jeg forstår dem godt, men kan virkelig ikke finde svaret på dem. 

4) 4 km + 18 m + 27 km + 142 m = ? 

5) 6 kg 400 g + 3 kg 30 g = ? 

Please hjælp.. opgaven er til i moregn. ): 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2011 af 215 (Slettet)

  1)
for at plusse og minusse brøker, skal begge brøkker have fælles nævner. Når brøkerne har fællesnævner, trækkes tællerne fra hinanden.

2)

En brøk som 1/1 =1, og derfor kan 12 omskrives til 12/1.. Så skal du derefter igen finde fællesnævner, og derefter trække tællerne fra hinanden

3)

14 fortæller at du har 14 hele. For at kunne skrive det hele sammen som en brøk. ganger du 9 * 14, og derefter lægger du resultatet til tællere. 128/9 skulle det vist give. det samme gøres ved 1 1/3, bare med 1 tallet. Derefter findes fælles nævner, og tælleren lægges sammen

4)

1000m = 1km

4000m+18m+27000m+142m = ? 

5)

1000g = 1kg

6400g+3030g= ?

Håber dette hjælp lidt 


Svar #2
22. august 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

 Tak. 

Men fattede nu kun 4 og 5. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2011 af 215 (Slettet)

 haha.. ok.. vil du have at jeg stiller det op ? på samme måde som i 4,5.. Forstår du det med at forlænge og fællesbrøk ? 


Svar #4
22. august 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

 Eh... det vil være rat, så forstår jeg det måske lidt mere. ^-^' 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2011 af 215 (Slettet)

 Nu har jeg vist regnemetoden for den ene, men det samme metode for de andre.. så, hvis du forstår denne så burde de andre heller ikke give problemer..

Vedhæftet fil:Studieportalen.docx

Svar #6
22. august 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

 Hm.. tak, men min computere gider dsv. ikk'  åbne filen. Undskyld at du måtte bruge din tid på det. ;/


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. august 2011 af 215 (Slettet)

 kan du ikke åbne docx filer, eller vil du have som billed?


Svar #8
22. august 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

 Når jeg trykker på linket så gider den ikke åbne den. Altså den går ind på word og det hele, men den viser ikke nogen side hvor der står noget. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. august 2011 af 215 (Slettet)

 Prøv denne ?

Vedhæftet fil:Studieportalen.docx.pdf

Svar #10
22. august 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

Taaaaark main. Min helt. Det virker nu. ^-^' 


Skriv et svar til: Eh... forkellidt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.