Matematik

Andengradsligning

22. august 2011 af torbenstormlarsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan får jeg  2x^2+3x-5=-2x-5


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2011 af volcom1

 du kan jo gøre:

2x^2+3x-5=-2x-5 som giver:

2x^2+5x=0 og så løse den som en andengradsligning


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2011 af ramme2 (Slettet)

Den skal løses som andengradsligning og kan ikke løses som almindelig 1 gradsligning.    2x2+5x = 0   =>  2x2 =-5x 

2x2/x = -5x/x   x<>0      Men x = 0 er en løsning for andengradsligingen 2x2+5x = 0

x = (-b+- √(b2-4ac))/2a   Se formlen i din formelssamling hvor den er mere overskuelig.   Andengradsligninger kan opstilles på formlen   ax2+bx+c = 0 .      a = 2   b= 5   c=0    Indsæt konstanterne a,b og c i formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen 2x2 + 5x = 0 løses mest enkelt ved hjælp af nulreglen:

2x2 + 5x = 0 ⇔ (2x + 5)·x = 0 ⇔ 2x + 5 = 0 ∨ x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2011 af mathon

 

                 (2x + 5)·x = 0

                 2(x+(5/2))·x = 0


Svar #5
23. august 2011 af torbenstormlarsen (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.