Matematik

Brøker

22. august 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

 Ja, jeg her fået det forklaret mange gange, men fatter stadig ikke helt hvordan jeg skal gøre. Ups.. Eh.. er det nogen der kan hjælpe mig med at regne de her brøker ud? eller hvad man nu skal? 

12 - 7/8 = ?

14 2/9 + 1 1/3 = ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2011 af Walras

Du skal blot lave om til samme brøkdele. 

12-7/8=12*8/8-7/8=(12*8-7)/8=(96-7)/8=89/8

14 2/9+1 1/3=14*9/9+2/9+1*3/3+1/3=(14*9+2)/9+(1*3+1)/3=128/9+4/3=(128+3*4)/9=140/9


Svar #2
22. august 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

 Men man kan da ikk' sige en 89/8 -del?  Og en 140/9 -del? Kan man? >.<'


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2011 af Walras

Hvorfor skulle du ikke kunne det? Jeg mener selv, at det er håbløst at skrive 14 2/9, da det i min verden burde være 14*2/9, men der menes øjensynligt 14+2/9, hvilket vist er en speciel skrivemåde, som jeg ikke har set, siden jeg selv gik i folkeskolen. Men hvis det er sådan, I gør, så 

89/8=11 1/8

140/9=15 5/9

hvis du hellere vil skrive det på den måde.


Svar #4
22. august 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

 Okay takker. :D 

- Min lære er lidt for meget og vil ha' den korteste form. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2011 af Walras

Man kan vel altid spørge til, hvad den korteste form er. For mig at se fylder udtrykket "89/8" mindre end "11 1/8", hvis vi måler med øjemål (og nok også, hvis vi tager en lineal til hjælp).


Svar #6
22. august 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

 Aha 


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

14 2/9 er da en accepteret skrivemåde for 14 + (2/9). Den form kaldes for "blandet tal", dvs. et helt tal plus en ægte brøk.


Svar #8
28. august 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

 Det ved jeg godt, men min lære ville have jeg skulle skrive det på den anden måde. Spørg mig ikk' hvorfor. 


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.