Matematik

Isolering

23. august 2011 af Fawi (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej, jeg har fået opgaven at isolere r.

Opgaven lyder:

"Isoler r i formlen: E= -G*_M*m___

                                                  r

Forklar hvad du gør."

Den dér streg er så en brøk streg, altså M*m/r

Håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Formlen skrives bekvemt

E = - G·M·m / r

Gang med r, og divider med E på begge sider.


Svar #2
23. august 2011 af Fawi (Slettet)

Ja det ved jeg, men har aldrig forstået hvilke tal man skal dividere og gange på :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Gang ligningen med r på begge sider

E·r = - G·M·m

og divider med E

r = -G·M·m / E

Det burde ikke være et problem på det antydede niveau.


Svar #4
23. august 2011 af Fawi (Slettet)

 Så svaret er r=-g*M*m/E? :)

Der skulle have stået B niveau, men jeg er ubeskrivelig dårlig til isolering. Det eneste matematik jeg ikke forstår :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, svaret er som skrevet i #3. Der forekommer ikke noget g i ligningen.

Hvis du forstår alt andet matematik, lyder det som en dårlig undskyldning, at du ikke forstår, hvordan man isolerer i en ligning.


Svar #6
23. august 2011 af Fawi (Slettet)

 #5

Wow det dér gav ingen mening! Sorry.. men ærligt er helt blank lige nu, kan ik se noget logik i det :7

Ja i know, men man har vel sine svagheder :)


Skriv et svar til: Isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.