Matematik

Monotoniforhold!??

24. august 2011 af Multikidd (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har ligningen 1/3x^3-3x^2+5x+1

Så er jeg kommet frem til f´(x)=1x^2-3x+5

Nu plejer jeg at sætte ligningen mod 0. Men nu har jeg to rødder, og derfor 2 x-værdier. Hvad ville mine monotoniforhold være til denne ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2011 af Euroman28

Hvis du får to rødder 

og
 ved at sætte 
, så gælder det primært at hvis
så er funktionen tiltagende indtil det punkt. Hvis 
så er funktionen aftagende indtil de punkter.

Derimod hvis

så er der vandret tangent.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

         Din afledede funktion er forkert.

         f '(x) = x2 - 6x + 5


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2011 af Euroman28

Ja det må vi heller huske den unge mand på

Hvis du har

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #4
24. august 2011 af Multikidd (Slettet)

 Okay, tak. 

Så nu får jeg punkterne x=1 og x=5. Skulle den så være tiltagende indtil de punkter?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2011 af mathon

 

         brug M-M_reglen

         Modsat fortegn af koefficienten til x2 Mellem rødderne   ( for ax2+bx+c )


Skriv et svar til: Monotoniforhold!??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.