Matematik

faktorisere

25. august 2011 af Kristina0 (Slettet)

faktoriserer polynomiet p(x)=2x3+7x2-33x-18

hvordan gør man det nu hvor det står i tredje ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2011 af mathon

   ...3 er rod, hvorfor (x-3) er divisor i p(x)...


Svar #2
25. august 2011 af Kristina0 (Slettet)

det var en tastefejl undskyld


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2011 af mathon

 

                           (2x3+7x2-33x-18) / (x-3) = 2x2 + 13x + 6
hvoraf
                            2x3 + 7x2 - 33x - 18 = (x-3)(2x2 + 13x + 6)


Svar #4
25. august 2011 af Kristina0 (Slettet)

hvorfor deler du med (x-3)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Da x=3 er en rod i polynomiet p(x) , er (x-3) en faktor i p(x) . Ved at dividere p(x) med (x-3), reducerer man det til et nyt polynomium af 2. grad, hvis rødder let kan bestemmes. Herved får man bestemt alle rødderne i det oprindelige polynomium p(x) .


Skriv et svar til: faktorisere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.