Matematik

Andengradspolynomium

26. august 2011 af mariegrøn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har et problem med en opgave i en aflevering til imorgen. Håber i kan hjælpe.

Figuren viser grafen for funktionen f(x) = ax2 +bx +c

Bestem ud fra grafen fortegnet for hvert af tallene a, b , c og d, hvor d er diskriminanten.

Grafen er vedhæftet

A kan jeg godt se er positiv. Men de andre synes jeg ikke, jeg kan finde ud af.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2011 af Isomorphician

a: korrekt

b: hældningskoefficienten til tangenten i x = 0

c: skæring med y-aksen

d: fortæller noget om antallet af skæringer med x-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2011 af Walras

a>0, da grenene vender opad.

b<0, idet f'(0)<0.

c=0, da f(0)=0

d>0, da polynomiet har to rødder. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2011 af Walras

Forklaring:

Hvis vi betragter et generelt andengradspolynomium af formen

f(x)=ax2+bx+c

ser vi, at

f(0)=a*02+b*0+c

      =c.

Desuden bemærker vi ved at differentiere, at

f'(x)=2ax+b,

som betyder, at

f'(0)=2a*0+b

      =b,

hvorfra det bør være klart, hvad b og c udtrykker. Du kender i forvejen til a, og d kender du nok også fra dine andengradsligninger. Så nu skulle det ikke være et problem for dig mere.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2011 af mathon

parablen har ligningen

                                            y = ax2 + bx

da faktoriseringen
er
                                           y = a(x-0)(x-(-b/a))

                                           y = ax(x + (b/a))

                                           y = ax2 + bx

    c = 0 dvs uden fortegn

    a >1, da grenene vender opad

   -b/(2a) > 0

   -b > 0      da (2a) > 0

    b < 0      b har negativt fortegn


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.