Matematik

hjælp! :)

27. august 2011 af PatrickGG (Slettet) - Niveau: B-niveau

 gør rede for, hvorfor følgende påstand gælder for ethvert tal:

vælg et tal, gang det med 5 og læg 12 til resultatet. 
træk det tal, du startede med, fra og dividerer til sidst resultatet med 4. 
det tal, du derved har fået frem, er 3 større, end det tal du startede med. 

jeg kan ikke finde ud af det


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. august 2011 af chsp (Slettet)

Prøv at stille det op som en ligning,
altså:

(x*5+12-x)/4 = x+3

hvor x = et tal

Så skal du forkorte ligningen, det vil tilsidst give x+3 på begge sider.


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. august 2011 af mathon

det valgte tal kaldes x

    gang med 5    5x

    læg 12 til resultatet      5x + 12

    træk det tal, du startede med, fra    5x + 12 - x = (4x + 12) = 4·(x+3)

   dividerer til sidst resultatet med 4      4·(x+3) / 4   =   x + 3    

   som er 3 større end x -  altså 3 større end det tal, du startede med


Svar #3
27. august 2011 af PatrickGG (Slettet)

 hvad med det der..

'gør rede for, hvorfor følgende påstand gælder for ethvert tal''?


forstår det ike rigtigt


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. august 2011 af xelion (Slettet)

Wireshark Cookie Dump:

OKCancel

Jeg får det til at se sådan her ud;

5x = ( y + x + 12 ) / 4

hvor 'y' er det ny resultat.

Jeg isolerer for 'y';

y = 19x - 12

Jeg indsætter det isolerede udtryk for 'y' i første udtryk og får;

5x = ( (19x - 12) + x + 12) / 4

Faktoriserer vi udtrykket på højre side fås;

5x = 5x

Udtrykket er dermed sandt.


Skriv et svar til: hjælp! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.