Matematik

Grafregner ti-89

27. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Hej

Hvordan kan man,

1) differentiere formen f'(x) på en grafregner? 

2) Hvordan laver man grafer på en grafregner? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. august 2011 af AskTheAfghan

1) 

Eks.          f(x) = 2x        ⇔        f '(x) = 2

TI-89:                                        d(2x,x)                   Du er her: F3 -> 1

2)

- Tryk på den grønne knap -> F1

- Skriv funktioner.

- Tryk på den grønne knap -> F3


Svar #2
27. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 kan man overføre grafer fra ti-89 til et word-dokument? Og hvordan?


Svar #3
27. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 #1: Har ingen grøn knap men en gul hvor der er en firkant på, en blå hvor der står 2nd og en grå hvor der står ALPHA.


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. august 2011 af TorbjørnAggernæs (Slettet)

Du kan bruge TI-connect til at tage et skærmbillede fra TI-89 som du kan lægge ind i de dokumenter du er ved at skrive

jeg har vedhæfter lige et eksemple på hvordan jeg har brugt det


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. august 2011 af TorbjørnAggernæs (Slettet)

 hmm den jeg kunne ikke vedhæfte som docx, så jeg prøver som doc


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. august 2011 af AskTheAfghan

#2
Ja, brug TI-Connet, som i #4

#3

Brug den gule knap så ;)


Svar #7
27. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Hvad gør man hvis man indsætter funktionen uden en værdi for x og man så vil indtaste, fx x=15.. eller skal man indsætte værdien for x når man taster funktionen ind? 

Jeg er i gang med at downloade ti-connect men udgiveren af denne hjemmeside er ukendt så der er muligvis virus i den: http://education.ti.com/calculators/downloads/US/Software/Detail?id=183

Kan I anbefale mig en anden hjemmeside?


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. august 2011 af AskTheAfghan

#7

Jeg tror ikke det er muligt. Hvis du ønsker at der skal være lodret streg, hvor x = 15, så må du hellere bruge en anden program. Jeg bruger TI-InterActive. På dette program skulle man blot sætte en streg (line segment) på koordinatsystemet. Du kan se på den vedhæftet fil, hvor x = 4.

Der er ikke nogen virus i den.


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. august 2011 af AskTheAfghan

Vedhæftet fil.

Vedhæftet fil:Untitled.png

Svar #10
27. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Jeg har downloadet TI-connect, hvad gør jeg så nu for at overføre min graf og udregning?


Svar #11
27. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 hvordan bruger man log på grafregneren? 


Svar #12
27. august 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 #1: Hvad så hvis man vil finde f'(5) i f(x)=35,9*(1-0,493e^-0,499x)^2,604? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. august 2011 af TorbjørnAggernæs (Slettet)

For at overføre information fra TI-89 til en computer, skal man forbinde de to enheder ved hjælp af den samme form for usb kabel, som der bruges mellem en ps3 og dens controler

se vedlagte opgave, for at se eksempel på udregne hvordan man kan bruge graftegneren til at finde den afledte funktion


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. august 2011 af AskTheAfghan

#12

Gå hen til F3 -> 1   og det skal ses sådan her ud:   d(f(x),x)  hvor  f(x) = 35,9·(1 - 0,493e-0,499x)2,604

Så har du differentieret den, derefter skal du blot sætte x-værdi for 5 ind på differentialfunktionen.


Skriv et svar til: Grafregner ti-89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.