Matematik

Reducér

28. august 2011 af laurahansen93 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan regner man dem her, kan i ikke forklare præsic hvordan man gør, for fatter det bare ikke! HJÆLP!

REDUCÈR


a) 4(a+5b)+7(3a+b)

b) a(4+2b-5c)-2ab-4(a-2c)

c) 17x - ( 14x- (7x+2) )
 

4.
Arne, Bent og Curt har en tipsklub, hvor de deler gevinster efter deres indsats. Af en gevinst får Arne halvdelen, Bent en fjerdedel og Curt en sjettedel – mens de bestemmer at give resten på
2500 kr. til Røde Kors.
Hvor stor er gevinsten? Opstil det i en ligning.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2011 af mette48 (Slettet)

a, b og c

gang ind i parenteserne

hæv + og - parenteser og træk sammen

4

beløbet kaldes x

x/2 + x/4 + x/6 + 2500 = x                    gang alle led med fællesnævneren (som er 12)

                                                                saml x-erne på den ene side


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2015 af blasterman18

siger man så 12*4*6*2500 siden man siger at man ganger med 12


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Man ganger hvert led i ligningen med 12 for at slippe af med brøkerne.

       12·(x/2) + 12·(x/4) + 12·(x/6) + 12·2500 = 12·x

Man kunne også gå frem således: De tre tippere får i alt brøkdelen

        (1/2) + (1/4) + (1/6) = (6/12) + (3/12) + (2/12) = 11/12

af gevinsten. Restbeløbet, 2500, udgør så 1/12 af gevinsten, og hele gevinsten må så være

        x = 12·2500 = 30000 kr.


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.