Matematik

stamfunktion

28. august 2011 af sara56 (Slettet)

 Bestem den stamfunktion F(x) til f(x)=2x-5 ,som har linien med ligningen y=3x+1 som tangent 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2011 af peter lind

Brug at a*xn+1/(n+1) er stamfunktion til xn.

Du kan enten bruge at  grafen for F(x) og tangenten har præcis 1 punkt til fælles eller at F'(x) = 3 i røringspunktet


Svar #2
28. august 2011 af sara56 (Slettet)

 JEG HAR FUNDET X0 TIL AT VÆRE 8/2,MEN VED IKKE HVAD JEG SKAL GØR MERE ?


Svar #3
28. august 2011 af sara56 (Slettet)

 f(x)=2x-5 

F(x)=x^2-5+k 

F(x)`=3

2x0-5=3+5

2x/2=8/2

x0=8/2 

hvad skal jeg så gør ?


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.