Matematik

hjælp le

29. august 2011 af PatrickGG (Slettet)

det oplyses om to hele tal p og q,at p+q=a og p*q = b

 bestem tallet p, når q =2 og a= 6
 

bestem tallet q, når p= 5 og b 15

Bestem tallene p og q nåår p og q ligger mellem 1 og 9 og det oplyses at a=9 og b = 14 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2011 af Stigertiger (Slettet)

 p+q = a <=> p = a-q

p*q = b <=> q = b/p

Den sidste løses som to ligninger med to ubekendte, hvor du bruger en af de to overstående ligninger og sætter den ind i den anden ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Isoler p af den første ligning. Prøv nu, om du ikke kan selv, i stedet for at fyre alle dine opgaver af her på Portalen.


Skriv et svar til: hjælp le

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.