Matematik

Ensvinklede trekanter

30. august 2011 af brugerjulie (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej håber nogen kan hjælpe. 

Mit spørgsmål lyder således uden hjælpemidler: 

På figuren (har vedhæftet billede af figuren) ses to ensvinklede trekanter ABC og AB'C'. det oplyses af |AB| = 10, |AC| = 6, |AB'| = 15, samt at vinkel ABC og vinkel AC'B' er rette. 

Beregn |BC| og |B'C'|
 

Jeg har så udregnet |BC| ved hjælp af pythagoras sætning, og fik siden til 8. 

Nu er problemet bare hvordan jeg regner |B'C'| ud ?? 
 

Vedhæftet fil: IMG0000.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2011 af Isomorphician

Forholdet mellem ensliggende sider i ensvinklede trekanter er det samme.

15/10 = |B'C'|/8


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at de to trekanter er ensvinklede. Det betyder, at forholdet mellem ensliggende sider er konstant, dvs

|AB| / |AB'| = |AC| / |AC'| = |BC| / |B'C'|

Her kendes, |AB|, |AB'|, |AC|, og |BC|, så |AC'| og |B'C'| kan nu beregnes.


Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.