Matematik

integral over std nml

30. august 2011 af locatio (Slettet)

Integralet over e^(x^2)/2 dx = ?

Det uegentlige integral er måske nemmere at udlede..


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det kan du slå op i en integralsamling, udtrykt ved erf(x) .


Svar #2
30. august 2011 af locatio (Slettet)

#1 Det var jeg, Andersen11. Jeg spørger efter udledningen.

Venter på et brugbart svar fra jer andre..


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er ikke så meget at udlede. Det er jo definitionen for erf(x), man kommer igennem.


Svar #4
30. august 2011 af locatio (Slettet)

"#2

Der er ikke så meget at udlede. Det er jo definitionen for erf(x), man kommer igennem.

"

-  Hvis der ikke er så meget at udlede, hvorfor gør du det så ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2011 af AskTheAfghan

Hvad giver ∫ex dx  ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det integral kan du bestemme på lukket form, da (ex)' = ex . Integralet i #0 er formodentlig

∫ e(x^2)/2 dx  = i · ∫ e-(t^2)/2 dt = i·√(π/2)·erf(t/√2) = i·√(π/2)·erf(-ix/√2)

Man kan også benytte Dawson's integral

F(x) = e-x^2 · 0x et^2 dt


Svar #7
01. september 2011 af locatio (Slettet)

 #6 det er ingen udledning


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Måske du så skulle formulere dit spørgsmål mere præcist i stedet for blot at afvise ethvert svar med, at det ikke besvarer dit spørgsmål.


Skriv et svar til: integral over std nml

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.