Matematik

Skrå vendetangent

01. september 2011 af elissa92

Håber virkelig, jeg kan få hjælp.

Jeg skal bestemme ligningen for den skrå vendetangent for følgende funktion:

g(x) = -1/3x3 - x2 + x

Jeg får:

g``(x) = 0   --> x = -1

g har ingen ekstrema, men i x = -1, findes der en skrå vendetangent

Jeg finder punktet for vendetangenten

g(-1) = -1,6667

Ligning

y - y0 = g`(x0)(x-x0) <=> y + 1,6667 = g´(-1)(x+1)

y = 0,3333

Det passer ikke. Hvad har jeg gjort galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2011 af mathon

 

                               y - yo = g`(xo)(x-xo)

                               y  + (5/3)  = 2(x+1)

                               y = 2x + 2 - (5/3)

                               y = 2x + (1/3)


Svar #2
01. september 2011 af elissa92

Jeg forstår ikke helt, hvordan du får g´ = 2

Jeg får g´ = x2 - 2x + 1    altså differentierer g(x).


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2011 af mette48 (Slettet)

g'(x)= -x2-2x+1


Svar #4
01. september 2011 af elissa92

Ja, det var det, jeg mente. Men jeg forstår stadig ikke, hvorfor der skal stå 2 for g´.


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. september 2011 af mathon

 

        g '(x) = -x2 - 2x + 1

        g '(-1) = -(-1)2 - 2·(-1) + 1  =  -1 + 2 + 1 = 2


Skriv et svar til: Skrå vendetangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.