Matematik

Vektorregning

02. september 2011 af Megatron1 (Slettet)

Vektorerne a, b, c er givet ved

a= (-3 over 2)

b = (8 0ver -0.5)

c = (9 over 5)

Jeg skal bestemme vektor (a*b)*a= (-3 over 2)*(8 over -0.5)= -3*8+2*-0.5 = -25.

 (a*b)*a = -25(-3 over 2) = (75 over -50)

Er dette korrekt? 

 

Herefter skal jeg bestemme (b*(a-b))b

(b*(a-b))= (8 over -0.5)*((-3 over 2)-(8 over -0.5)) = (8*-3 over -0.5*2)-(8*8 over -0.5*-0.5)= (-24 over -1) - (64 over -0.25)= (-88 over -0.75)

(b*(a-b))b = (-88 over -0.75)* (8 over -0.5)= (-704 over 0.375)

Netop fordi, jeg får nogle underlige tal, er jeg meget usikker på, om denne er korrekt?

Håber, nogen kan hjælpe. PÅ forhånd tak :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2011 af peter lind

Den første har du en formuleringsfejl. Du skriver (a·b)a men udregner a·b  (du ganger først a på i linjen nedenunder

I den anden opgave udregn først a-b og find dernæst skalarproduktet mellem resultatet og b. Resultatet bliver et tal( som du nedenunder skal gange på en vektor) ikke en vektor.


Svar #2
02. september 2011 af Megatron1 (Slettet)

Men skal jeg ikke udregne skalarproduktet først? Og så gange med a.?

Jeg kan dog godt se formuleringsfejlen, men er denne ikke korrekt?

Jeg kigger lige på opgave 2 imens. Syntes ellers, at jeg fulgte den distributive lov. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. september 2011 af peter lind

Jo du skal udregne skalarproduktet først, og det er jo også det du gør.

I den anden opgave er det nemmere at udregne differencen mellem vektorerne først.


Svar #4
02. september 2011 af Megatron1 (Slettet)

(a-b)= -3-8 over 2+0.5 = -11 over 2.5

(b*(a-b)) = (-11 over 2.5)*(8 over -0.5) = ((-11)*8)+(2.5*(-0.5)) = -88-1.25= -89.25

 

(b*(a-b))b = (-89.25)(8 over -0.5) = (-714 over 44.625)

Så burde den da være i orden? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2011 af peter lind

Ja. det er meget bedre


Svar #6
02. september 2011 af Megatron1 (Slettet)

Mange tak. :) 


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.